Diós-,mákoskalács disznóölésre

2008-10-21

sponsored links

Csütörtökön levágjuk Dezsõt. Ezzel emlékezünk meg, a sötét, beszolgáltatós 50-es évekrõl és ünnepeljük a forradalmat. Stílusos, nem?

A  sok hús, kása és zsírszag mellé jólesik majd egy kis desszert, hagyományosan kalács, dióval, mákkal töltve.

 

Mint a tüdõ a fazékból

Kidagadok én!

 

 

 

 

 

Egyszerû kelt tészta, 1 kg liszt, 2 tojássárgája, 8 dkg élesztõ tejben futtatva, kevés olaj, só, porcukor.

 

Négy bucira osztottam, majd megtöltöttem õket dióval és mákkal.

 

 

 

 

 

 

Az egyik mákos kapott egy kis szilvadzsemet, a másik pedig fahéjat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kisült-e már?

 

 

 

 

 

 

Szeletelve késõbb, majd a disznótoros posztban. Az illata jóóóóó!!!

 

 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... husgomboc.blog.hu/2008/10/21/dios_mak...

sponsored links

Keres?s