Dinnyefalatkák

2008-07-17

sponsored links

Az egyik Stahl könyvet lapozgatva keltette fel az érdeklõdésem a lédús, piros dinnyehús és a sós sajt találkozásának kimenetele. Izgalmas kombinációnak bizonyult,  amit még tovább lehet fokozni: fekete olajbogyóval, olívaolajjal és szárított chilivel.
Tökéletes nyári elõétel.

Hozzávalók négy fõ részére:

200 g görögdinnye (héj nélkül)
75 g feta sajt
pár csepp frissen facsart citromlé
frissen õrölt fekete bors
16 db kisebb bazsalikom levél

Elkészítés:

A hideg dinnyét kimagozzuk és egyenlõ, falatnyi kockákra vágjuk.

A feta sajtot valamivel kisebb darabokra vagdossuk.

Mindegyik dinnyekocka tetejére egy sajtot ültetünk, erre jön a bazsalikom levél és fogpiszkálót vagy kis tüskét szúrunk a közepükbe.

Kevés borssal meghintjük és csepegtetünk rájuk egy kis citromlevet.
 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... nosalty.blog.hu/2008/07/17/dinnyefala...

sponsored links

Keres?s