Dinnye süti egyszerûbben - step by step
sponsored links
Természetesen ezt a receptet is Andinál találtam. Mivel nem szeretek sokat pepecselni, ezért egyszerûsítettem Floryka receptjét. Elsõ ránézésre kicsit macerásnak és bonyolultnak tûnik az elkészítése, de valójában nagyon könnyen megy. Az íze nagyon finom, úgy kellett eldugdosnom a család elõl, mert mindig belecsipegettek a masszába...
Az eredeti recept ITT olvasható.
Tehát én az eredeti recepttõl eltérõen ömlesztve, egyforma alapanyagokból gyúrtam be a masszát, és csak a festés elõtt vettem két felé. Lehet, hogy így más lesz az ízélmény, de nekünk így is nagyon-nagyon ízlett!
Tehát a hozzávalók az egyszerûsített változathoz :
25 dkg Ráma
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
1 rum aroma
kb. fél dl víz
1 piros ételfesték
1 zöld ételszínezék
1 zöld ételszínezék
tortadara
A hozzávalókat jól összegyúrom, két részre osztom, és az egyikbe piros, a másikba zöld ételfestéket gyúrok. Vigyázni kell, mert a kettõ között alaposan kezet kell mosni, mert megfogja egymást a két szín. A piros színûbe belegyúrom a tortadarát is, ezek lesznek a magok. Mindegyik masszából hat - hat gombócot kell formázni.
A zöld masszát rányomkodom a pirosra úgy, hogy mindenhol egyformán takarja be. Nekem nem mindig sikerül egyformára, de sebaj!
Teszek egy kis pohár vizet az asztalra, és ha szükséges, azzal nedvesítem a tenyeremet, hogy jobban csússzon a massza, és könnyebben lehessen gyurmázni vele. Amikor mind a 6 dinnye készen van, akkor a beteszem a hûtõbe 1 éjszakára. ( Na nálunk ez mindig csak néhány órát jelent, de a szándék mindig megvan:)
Floryka tanácsai alapján lefelé fordítva, a zöld rész felõl kezdem a szeletelést, mert így nem morzsolódik olyan könnyen a dinnye héja.
Így néz ki egy szelet dinnye! Nem lett túl egyenletes a héja, de nem lehet mindig minden tökéletes:)
Nagyon mutatós, ötletes süti, ajánlom vidám bulikba, szülinapi zsúrokra, és lagzis sütinek! Nagyon feldobja a hangulatot! Próbáljátok ki Ti is, és írjátok meg, hogy Nektek milyen lett!