Debreceni paprikás krumpli

2010-01-13

sponsored links

Debrecenbe kééé-neee-menni....:)De legalábbis fõzni kéne valamit, ami dé betûvel kezdõdik. Mivel tegnap eldöntöttem, hogy elég a hideg vacsorákból és a melegszendvicsbõl, ezért a kezdõ szakácsok alap ételét készítettem el: a jó öreg paprikás krumplit. Azt tudni kell rólam, hogy húsimádó vagyok, mint Döme a Gazstropuccsból (Paprika Tv), aki legszívesebben szülinapjára is egy rúd kolbászt vagy egy oldal szalonnát kérne..:D Naszóval gondoltam én is teszek bele többféle finomságot is, név szerint: debreceni párost, paprikás diákcsemegét és virslit.

Hozzávalók tehát:

-másfél kg krumpli

-egy evõkanál õrölt pirospaprika

-só, bors, örölt fûszerkömény

-egy pár debreceni páros

-10 dkg szeletelt kolbász (én diákcsemegét vettem, de a lényeg, hogy minél fûszeresebb, paprikásabb legyen)

-egy pár virsli (ár-érték arányban a Saga "Falni jó" füstölt virslije a legjobb)

-egy-egy kisebb fej lila- és vöröshagyma

-egy evõkanál étolaj

Elkészítés:

A hagymát apró-pici darabokra kaszaboljuk, felszeleteljük a húsféléket, megpucoljuk a krumplikat és kis kockákra vágjuk. Ezzel meg is volnánk az elõkészületekkel.

A hagymát egy nagyobb lábasban megpirítjuk egy kis olajon, majd beledobjuk a kolbász-karikákat. Néhány perc múlva, ha már kicsit kisült a zsírja, félrevesszük a tûzrõl az edényt, és beleszórjuk a pirospaprikát, a köményt, majd felöntjük egy kis vízzel. Ekkor jöhet bele a krumpli, a só és a bors, ez utóbbiakat ízlés szerint. Én kicsit kevés sót tettem bele, mert azt nem vettem figyelembe, hogy a krumpli sok sót szív fel. Végül felöntjük annyi vízzel az egészet, hogy ellepje a krumplit.

Kis lángon úgy háromnegyed órát fõzzük, de közben nem árt kóstolgatni, mert minden attól függ, hogy mekkora darabokra vágtuk a krumplit. Ha kisebbekre, hamarabb megfõ.Végül beledobjuk a debreceni és a virsli szeleteket, és pár percig még így fõzzük.

Óriási adag lesz belõle, elõre szólok, vacsorára fogyott 4 tányér, másnap ebédre 2, és még estére is maradt!! :)

Friss fehér kenyérrel a legfinomabb!

Jó étvágyat mindenkinek!

Elkészítési idõ: 1 óra 30 perc

Ár: kb. 800Ft

Nehézség: Könnyû

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... kuktakukac.blog.hu/2010/01/13/debrece...

sponsored links

Keres?s