Debreceni paprikás krumpli
sponsored links
Debrecenbe kééé-neee-menni....:)De legalábbis fõzni kéne valamit, ami dé betûvel kezdõdik. Mivel tegnap eldöntöttem, hogy elég a hideg vacsorákból és a melegszendvicsbõl, ezért a kezdõ szakácsok alap ételét készítettem el: a jó öreg paprikás krumplit. Azt tudni kell rólam, hogy húsimádó vagyok, mint Döme a Gazstropuccsból (Paprika Tv), aki legszívesebben szülinapjára is egy rúd kolbászt vagy egy oldal szalonnát kérne..:D Naszóval gondoltam én is teszek bele többféle finomságot is, név szerint: debreceni párost, paprikás diákcsemegét és virslit.
Hozzávalók tehát:
-másfél kg krumpli
-egy evõkanál õrölt pirospaprika
-só, bors, örölt fûszerkömény
-egy pár debreceni páros
-10 dkg szeletelt kolbász (én diákcsemegét vettem, de a lényeg, hogy minél fûszeresebb, paprikásabb legyen)
-egy pár virsli (ár-érték arányban a Saga "Falni jó" füstölt virslije a legjobb)
-egy-egy kisebb fej lila- és vöröshagyma
-egy evõkanál étolaj
Elkészítés:
A hagymát apró-pici darabokra kaszaboljuk, felszeleteljük a húsféléket, megpucoljuk a krumplikat és kis kockákra vágjuk. Ezzel meg is volnánk az elõkészületekkel.
A hagymát egy nagyobb lábasban megpirítjuk egy kis olajon, majd beledobjuk a kolbász-karikákat. Néhány perc múlva, ha már kicsit kisült a zsírja, félrevesszük a tûzrõl az edényt, és beleszórjuk a pirospaprikát, a köményt, majd felöntjük egy kis vízzel. Ekkor jöhet bele a krumpli, a só és a bors, ez utóbbiakat ízlés szerint. Én kicsit kevés sót tettem bele, mert azt nem vettem figyelembe, hogy a krumpli sok sót szív fel. Végül felöntjük annyi vízzel az egészet, hogy ellepje a krumplit.
Kis lángon úgy háromnegyed órát fõzzük, de közben nem árt kóstolgatni, mert minden attól függ, hogy mekkora darabokra vágtuk a krumplit. Ha kisebbekre, hamarabb megfõ.Végül beledobjuk a debreceni és a virsli szeleteket, és pár percig még így fõzzük.
Óriási adag lesz belõle, elõre szólok, vacsorára fogyott 4 tányér, másnap ebédre 2, és még estére is maradt!! :)
Friss fehér kenyérrel a legfinomabb!
Jó étvágyat mindenkinek!
Elkészítési idõ: 1 óra 30 perc
Ár: kb. 800Ft
Nehézség: Könnyû