Dalmát kaland - vajon pirított fokhagymás tintahal mángoldos krumplival
sponsored links
Nézzük akkor a fokhagymás tintahal mángoldos krumplival receptet.
_______________________________________________
Hozzávalók:
(2 fõre)
500 g tintahal megtisztítva, felkarikázva,
2-3 ek. vaj,
5-6 gerezd fokhagyma,
egy csomag petrezselyem,
1 fej vöröshagyma,
2 maréknyi mángold (ennél pontosabban egyszerûen nem tudom megadni),
3-4 nagyobb fej burgonya,
só,
bors,
olivaolaj.
A krumplit héjában megfõzöm. Közben egy kis olivaolajon az apró kockára vágott hagymát lepirítom, majd rádobom a szárától megfosztott mángoldot. A fõtt krumplit kockákra vágom, és összeforgatom a mángolddal, valamint kicsit sózom is, a köret ezzel kész is. A vajat felolvasztom, majd hozzáadom a tintahalkarikákat, a fokhagymát, és a petrezselymet, majd puhulásig párolom, ez kb. 8-10 perc, túlzásba ne vigyük, nehogy rágós legyen. A végén sózom, borsozom, és már kész is.