Cukkínis ? répás ? paradicsomos ? mozzarellás ?

2009-09-24

sponsored links

?spagetti. A kiindulási alap valami gyors, paradicsomos tészta volt, aztán meg már láttam magam elõtt, milyen szép lesz együtt a narancssárga répa meg a mélyzöld cukkíni?

 

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 1 szál répa
  • 1 kis cukkíni (3 cm átmérõjû)
  • 50 dkg passzírozott paradicsom (?Russo passata di pomodoro?)
  • fûszerek ízlés szerint, nálam õrölt fûszerkömény, chili, garam masala, oregánó
  • só, bors, házi fûszersó (szárított fûszerkeverékbõl)
  • mozzarella (mini golyók, de lehet cafrangosra tépett nagy is)
  • tetejére reszelt sajt
  • (lehet kevés szárított sonkát is tépkedni rá a végén, de el is hagyható)

Elkészítés:

  1. Vizet forralok és kifõzöm a spagettit, mire megfõ, a szósz is kész.
  2. A hagymát apróra vágom, a hámozott répát és a hámozatlan cukkínit gyalun 1-1,5 mm vastagra szeletelem.
  3. Olajon elkezdem pirítani-párolni a répát, kis idõ után hozzádobom a hagymát is. Mikor a répa már félig puha, de még van mit harapni rajta, belekeverem a cukkíni karikákat is, de ezekkel már csak fél percig kevergetem.
  4. Ekkor jönnek a fûszerek, kicsit pirítom velük, majd beleöntöm a passzírozott paradicsomot, ez pár perc alatt besûrûsödik. Kevés mézet öntök hozzá, hogy ne legyen savanyú. Kész.
  5. Tálaláskor: tészta + szósz + mozzarellagolyók + (szárított sonka) + sajt.

Nyammm!


Folytats a blogon ... juc.freeblog.hu/archives/2009/09/24/C...

sponsored links

Keres?s