Cukkíni lasagne ? sütés nélkül

2008-07-07

sponsored links

Nyáron nagy elõnynek érzem ha úgy tudok valamit ebédre elkészíteni, hogy még a sütõt se kell bekapcsolnom, ez most ilyen lesz (volt). Tudom furán hangzik lasagneát sütõ nélkül, de ez amolyan ?lasagne?, hogy a rétegek miatt hívják annak, magyarul inkább rakott, sem mint lasagne. Mellesleg ez az étel nem csak avégett érdemli ki a nyári listán való szereplését, hogy szezonális hozzávalókból építkezik és sütõ sem kell hozzá, hanem azért mert rendkívül hûsítõ ízvilágot kölcsönöz neki a citrom és a menta. Arról az elõnyérõl nem is beszélve, hogy hidegen tálalható, sõt hûtõbõl elõkapva 36 foknál?. (bár itt még mindig csak 26 a legmagasabb szint, ameddig a higany fel mert merészkedni).

Nyári cukkíni lasagne

Hozzávalók:

2 spárgatök (cukkíni) ? hosszában vágva
olíva olaj
3 nagyobb grillezett piros paprika (ha nincs a hétvégi grillezésbõl a boltból üveges kiszerelésben beszerezhetõ) ? serpenyõn felmelegítjük õket
50 g feta sajt, kis darabokra vágva
2 evõkanál mascarpone sajt
1 evõkanál fenyõmag (pirítva)

az öntethez:
4 evõkanál olíva olaj
2 evõkanál citrom lé
1 evõkanál aprított menta levél
1 marék frissen aprított petrezselyem

A spárgatökök kevés olajban két oldalról rövid ideig serpenyõn sütjük, a paprikát felmelegítjük. Míg az imént említett alapanyagok készülõdnek, addig a kis darabokra tördelt/vágdalt fetát a mascarponeval elkeverjük egy külön edényben. Az öntet hozzávalóit egybeteszem egy másik edényben (lehetõleg fedõvel) és összerázom (shake it well!). A spárgatököt és a paprikát rétegekben egymásra teszem, a különbözõ szintek között öntetet permetezet és bekenem a mascarponés fetás tölteléket. A végén leöntöm az öntettel és rászórom a pirított fenyõmagvakat.

A recept az Olive magazin 2007 decemberi számából kavarodott el hozzám.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... afonyasborju.blog.hu/2008/07/07/cukki...

sponsored links

Keres?s