Cukkini-cukkini hátán

2009-07-21

sponsored links

A tegnapi ebédünk teljesen a cukkini körül forgott. Amikor elkészült, Nõvérkémnek skype-on el is újságoltam, hogy lehet, hogy ettõl az ebédtõl Drága Férjemuram sírva elmenekül, és meg sem áll, a következõ "meki-ig" :D

DE, HÚSIMÁDÓK FIGYELEM!!!

Az egész család úgy ette a cukkinifõzeléket, a cukkini fasírttal, hogy azt öröm volt nézni. Zsofka is mondta: "Hmmm, anyu, még kérek husit" - õt ugyanis nem is sikerült meggyõznöm, hogy abban a fasírtban bizony egy grammnyi hús sincs. :)

Az egész ebéd elkészítése nem nagyon tartott tobább 15-20 percnél.

Elõször is fogtam egy nagy cukkinit, kikanalaztam a magjait. Jó alaposan megmostam és lereszeltem. Egy edényben olajara dobtam és picit forgattam. Majd sóztam, borsoztam és egy kis köményt (õrölt) is szórtam bele. Mivel kaporlevelem nem volt, így azt elhagytam, persze az is mehetett volna bele. Felöntöttem vízzel, és percek alatt puhára fõztem.

Közben egy serpenyõben olajat melegítettem. Amíg melegedett, kikevertem a szintén reszelt cukkinit, egy tojással, sóval, borssal, reszelt fokhagymával és annyi liszttel, hogy massza legyen. Belekanalaztam a forró olajba és szép aranybarnára sütöttem.

Amikor a lábasban is megpuhult a cukkini, egy tálkában kikevertem tejfölt, lisztet, fokhagymát (reszelve) és besûrítettem vele a cukkinit. Végül egy kis tejet is öntöttem bele, hogy olyan állagú legyen, amilyet a család szeret.

Végül kevés lett :D máskor is fõznöm kell :D


Folytats a blogon ... pusztakonyha.blogspot.com/2009/07/cuk...

sponsored links

Keres?s