Csúsztatott palacsinta

2009-11-21

sponsored links

Olajon sütni éppen nem tilos, de ellenjavalt ebben a diétában. Így eddig nem is tettem fel ilyen receptet. Persze itt is elsõ hideg sajtolából származó olivaolajat (mert erre van legkevésbé hatással a hõ) használok. És a palacsintasütõ kikenését sem viszem túlzásba. Minden második vagy harmadik palacsintánál egy kicsit beolajozok egy papirtörlõt és avval kenem ki.

Hozzávalók:
  • 2,5 dl rizstej
  • 10 dkg hajdinaliszt
  • 5 tojás
  • (finomítatlan)
  • 4 ek nádcukor
  • tölteléknek: nádcukor+kakaópor
  • öntetnek: kókusztej
Elkészítés:

A lisztet a hideg tejjel simára keverjük, és állandó keverés mellet, lassú tûzön langyosra melegítjük. A lisztpéphez hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd a tojások sárgáját egyenként belekeverjük. A tojásfehérjébõl (lehet hozzá egy pici cukrot adni, hogy keményebb legyen) habot verünk és apránként spatulával beledolgozzuk az elõbbi masszába.
Palacsintasütõben kisütjük, de csak az egyik oldalát. Hõálló tálra csúsztatjuk, megcukrozzuk és megszórjuk kakaóporral, majd rátesszük a következõ palacsintát, ... Az utólsó palacsintának lehet a megsült része fölül, bár én nem így szoktam. A tetejét még megszórom nádcukorral.
Kb. 20-30 percre tegyük elõmelegített sütõbe 100-110 fokra légkeveréssel. Kókusztejjel tálaljuk.

Ehhet a verzióhoz tényleg nagyon illet a kókusztej. De csináltam már gesztenyelisztbõl és a lapok közé akkor tettem darált diót is. Ahhoz a vaniliasodó sokkal jobban illett.

Folytats a blogon ... bibeledel.blogspot.com/2009/11/csuszt...

sponsored links

Keres?s