Csõben sült karalábé avagy...

2009-07-05

sponsored links

...a karalábé átlényegülése!

karalábé... már a neve is olyan fura. olyan nemszeretem vagy csak levesbeneszem zöldségünk ez... én is eddig talán csak levesbe fõztem, illetve egyszer finomfõzelékbe, nem nagyon foglalkoztatott ez a zöldség, valahogy sosem került az utamba. Most viszont hoztam "otthonról" egyet, apukám csomagolt nekem. Nem nagyon vágytam most meleg zöldséglevesre, így átböngésztem pár gasztroblogot, fõleg a vega blogokat, hogy vajon ki mit készített már ebbõl a zöldségbõl. Találtam is sok-sok tetszõ receptet, de aztán google, a barátom segítségével véletlen leltem rá erre a számomra gyöngyszem receptre... Annyira ízlett hogy ezentúl karalábén fogok élni! :D Na jó, ezt talán mégsem... :)

Hozzávalók:
2 karalábé
0,5 dl olivaolaj
2 evõkanál kukoricaliszt
2 dl bio rizstejszín
1 db tojás

õrölt szerecsendió (mindenféle fûszerem van, de ez pont hiányzik, de már felkerült a bevásárlólistámra)
2 ek. parmezán sajt

Elkészítés:
A karalábékat meghámoztam, majd karikára vágtam és forró vízbe tettem, amiben aztán puhára fõztem õket. Az olajból és a lisztbõl rántást készítettem, hozzáadtam 1 dl-t a karalábé fõzõvízébõl és hozzáöntöttem a rizstejszínt is. Pár percig kevergetve lassú tûzön krémmé fõztem az egyveleget.
Közben a karalábét tálba tettem, elõmelegítettem a sütõt 190 fokra hõlégkeveréssel, majd amikor a krém elkészült leöntöttem vele a karalábészeleteket... A tetejét megszórtam 2 evõkanál reszelt parmezán sajttal és betoltam az egészet a sütõbe.

Ez lett belõle:


És ha már így szerepelt a recept, akkor valóban csirkemájat készítettem hozzá:

Egy vöröshagymát kevés olajon lepirítottam, rádobtam 60 dkg csirkemájat és közepes tûzön megsütöttem. A vége felé rányomtam 1 gerezd fokhagymát is az íze kedvéért...

Megkóstoltam a májat, de megmondom õszintén, nem esett jól, így alig csipegettem belõle...
A karalábé sokkal jobban csúszott!

Folytats a blogon ... harmoniakonyha.blogspot.com/2009/07/c...

sponsored links

Keres?s