Csõben sült cukkinis-gombás csirke

2008-11-04

sponsored links

Ez szintén egy gyors recept, legalábbis ami az elõkészületeket illeti. A csirke valójában nem csõben sült a szó hagyományos gasztronómiai értelmében, mivel nem besamel-mártással készült, hanem valami kicsit hasonlóval.

 

 

 

 

 

 

 

Csõben sült cukkinis-gombás csirke

Hozzávalók (3-4 személyre):

1 nagyobb egész csirkemell

1 nagyobb fej vöröshagyma

1 nagyobb cukkini fele

7-8 fej csiperke gomba

2 dl fõzõtejszín+3 ek. a locsoláshoz

20 dkg reszelt sajt (típus cél és ízlés szerint - ha lightosabbat szeretnénk: mozzarella; ha kiadósabbat: esetleg füstölt sajt, de az erõs íz miatt ezt célszerû keverni egy semlegesebb ízû sajttal)

só, bors, kakukkfû

Elkészítés:

A csirkemellett egészben kiklopfoljuk, egy szélesebb tûzálló tál aljára terítjük. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfûvel megszórjuk. A zöldségeket meghámozzuk, vékonyabb karikákra vágjuk - vegyesen a csirke tetejére szórjuk. Meglocsoljuk a 3 evõkanál tejszínnel, megszórjuk még némi fûszerrel. Fóliával lefedjük, és elõmelegített sütõbe toljuk. 30 perc után rásimítjuk a tejszínnel elkevert reszelet sajtot, és még lefedve további 30 percre visszatesszük a sütõbe. Az idõ leteltével levesszük a fóliát, és még kb 20 perc alatt megpirítjuk a tetejét.

 

Plusz:

1. Ha kevesebb kalóriával szeretnénk, hagyjuk ki a tejszínt.

2. Ha még kevesebbel, hagyjuk el a sajtot is, és pakoljunk rá több zöldséget. (természetesen ebben az esetben nincs szükség az utolsó 20 perces szakaszra).

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... csillagasztro.blog.hu/2008/11/04/csob...

sponsored links

Keres?s