Csípõs padlizsános-paprikás linguine

2009-10-18

sponsored links

Csípõs padlizsános-paprikás linguine
(Linguine al peperoncino con melanzane)

200 g linguine (vagy egyéb metélttészta)
1 közepes padlizsán
1 - 1 ? db sárgahúsú paprika
1 kisebb db csípõs paprika
3-4 db sózott szardella
1 ek sóban eltett kapribogyó
1 maréknyi fekete olajbogyó
1 gerezd fokhagyma
1 csokornyi vegyes zöldfûszer (pl. petrezselyem, bazsalikom, metélõhagyma, zsálya)
3 ek extraszûz olívaolaj
só és bors, frissen õrölve


1. A padlizsánt meghámozom (aki gondolja, rajta hagyhatja a héját) és falatnyi kockákra vágom. A paprikákat szintén megmosom, félbevágom, kivágom a torzsát és kockákra szelem, a kívánt mennyiségû csípõs paprikát szintén, az olívabogyókat kimagozom és félbevágom.
2. Egy nagyon serpenyõt szárazon (olaj nélkül!) felforrósítok és beledobom a padlizsánkockákat. 5 perc múlva hozzáadom a paprikát is és jó 10-15 perc alatt gyakori kevergetés melett az egészet puhára pirítom. A végén hozzádobom az olívákat is.
3. Közben folyó víz alatt külön-külön átöblítem a szardellát és a kapribogyót. A fokhagymát szétnyomom vagy apróra vágom és összekeverem az olajjal, a szintén villával szétnyomott szardellával, az egész kapribogyóval és az apróra felvágott zöldfûszerrel.
4. Vizet forralok és al dente kifõzöm a tésztát. Mielõtt leöntöm, kevés fõzõlevet kiemelek, majd leszûröm a tésztát. A serpenyõben lévõ padlizsánhoz hozzákeverem a zöldfûszeres masszát és annyi fõzõlevet, hogy a szósz ne legyen túl száraz. Alákeverem a linguinét és tálalom.
Nem tettem rá sajtot, viszont bõven meglocsoltam olívaolajjal.
2 személyre

Folytats a blogon ... pasta-ebasta.blogspot.com/2009/10/csi...

sponsored links

Keres?s