Csokis-Õszibarackos kevert

2010-03-13

sponsored links


Hozzávalók: 24 szelethez: a tésztához: 18 dkg sütõmargarin vagy vaj, 4 tojás, 25 dkg kristálycukor, 25 dkg finomliszt, 1 csomag sütõpor.
Tetejére: 30 dkg konzerv õszibarack, 15 dkg tejcsokoládé, 2 csomag vaníliás cukor
A tepsi kikenéséhez: 2 dkg sütõmargarin vagy vaj, kb. 2 csapott evõkanálnyi finomliszt.
A puha (szoba hõmérsékletû) margarint elõször magában keverjük habosra, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját is. A cukrot beleszórjuk, majd habverõvel intenzíven keverjük, míg kifehéredik és a cukor is elolvad benne. Ez 4-5 perc.
A lisztet a sütõporral összekeverjük, az elõzõekhez adjuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk vigyázva, nehogy összetörjük.
Egy kb. 25x30 centis tûzálló tálat margarinnal kikenünk, kilisztezünk és a masszát egyenletesen belesimítjuk. A konzerv barackot jól lecsöpögtetjük, 1 centis kockákra vágjuk, a tésztára rakjuk, és egy kicsit bele is nyomkodjuk. A csokoládét durvára vágjuk, szintén a tésztára szórjuk.
A vaníliás cukorral behintjük, azután elõmelegített sütõben, közepes lánggal (190 C-fok, lég keveréses sütõben 170 C-fok) 15 percig, majd a sütés erõsségét kb. 10 C-fokkal csökkentve további 25-30 percig sütjük.
A tepsiben hagyjuk langyosra hûlni, végül kb. 5x5 centis kockákra vágva, langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Tipp: sárgabarack helyett másféle konzerv gyümölccsel is készíthetjük, meggyel,sárgabarackkal, ananásszal, stb.

Folytats a blogon ... izletes-falatok.blogspot.com/2010/03/...

sponsored links

Keres?s