Csokis narancsos torta Zila formában

2010-01-21

sponsored links


Ez a torta a francia csokis narancsos karácsonyi fatörzs nyomán készült Zila tortaformában.

Hozzávalók:
A piskótához:
5 tojás
3 evõkanál édesítõ (szorbit)
5 evõkanál liszt
A krémhez:
5 tojás sárgája
1/2 liter tej
5 dkg diabetikus keserû csokoládé
1 narancs reszelt héj
rum

A díszítéshez:
tejszínhab
1 narancs
1 evõkanál édesítõ
csokis trüffelkrém

A piskótához az egész tojásokat a robotgéppel habosra kevertettem, amíg a mennyisége kb. háromszorosára nõtt, beletettem az édesítõt, tovább kevertem, majd kanalanként a lisztet egy kanállal óvatosan elegyengettem benne.
A Zilaformát befújtam a spray-el, beleöntöttem a piskóta masszát, és 180 fokra elõmelegített sütõben megsütöttem.

Közben a tojások sárgáját egy lábosban habosra kevertem, beleöntöttem a tejet, az apróra tördelt csokoládét, a narancs reszelt héját, és gyenge tûzön állandóan kevergetve addig fõztem, amíg besûrûsödött.

A megsült tésztából kiemeltem a formát, lehúztam róla a fémkeretet, minden mélyedést jól megöntöztem rummal, majd beletöltöttem a folyós krémet. A krémmel az oldalát is bekentem.




A díszítéshez egy narancsot vékony karikákra vágtam, kevés vízben egy kanál édesítõvel megfõztem. A tortára nyomózsákkal tejszínhabot tettem, a tetejére egy kis maradék csokis trüffelkrémet, amibe belenyomtam egy- egy szelet megfõzött narancskarikát.






Folytats a blogon ... cukroskata.blogspot.com/2010/01/csoki...

sponsored links

Keres?s