Csokis kókuszos rétes

2010-01-19

sponsored links

Bár már évek óta szinte minden héten átfutom a Nõk Lapját, nagyon ritkán találok benne olyan receptet, amely felkelti az érdeklõdésemet. Nem bántásból írom, tudom, hogy nem vagyok a célcsoportban (viszont cserébe a Nagyi azt mondta a múltkor, átlapozva Nigella nyári szakácskönyvét, hogy ennél bénább kajákat még életében nem látott, és nagy kár volt ezekért egy könyvet kiadni :-)). Szóval kinek ez, kinek az. Ezért is kellemes meglepetés az alábbi süti, ugyanis a Nõk Lapjába találtam, és már kb. tizedszerre sütöm, és mindig sikert arat. Percek alatt megvan, és forrón, egy kis friss tejszínhabbal nagyon jó?

A recepten a saját tapasztalatok alapján itt-ott változtattam.

Hozzávalók: 10 dkg étcsokoládé, 4-5 evõkanál kakaópor, 15 dkg kókusz reszelék, 15 dkg háztartási keksz, 3 tojás, 4 dl l tej, 20 dkg kristálycukor, 3 dkg liszt, 3 csomag vaníliás cukor, 1 csomag réteslap, 2 dkg vaj.

A csokit a tejben felolvasztjuk, hozzáadva a kristály- és vaníliáscukrot. A tûzrõl lehúzva hozzáadjuk a kókuszt, a morzsára tört kekszet, kakaót és a lisztet, majd jól összekeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a töltelékhez keverjük, a fehérjébõl habot verünk, majd a már kihûlt masszába óvatosan beleforgatjuk. Egy réteslapot lefektetünk, megkenjük olvasztott vajjal, rá a következõ réteslap, újra vaj és újra réteslap következik. Megtöltjük a masszával (a végeit feltétlenül hajtsuk be). A rétesek tetejét megkenjük vajjal, és 200 C-ra elõmelegített sütõben 5-6 perc alatt hirtelen megsütjük. Ezután pár percre kinyitjuk a sütõ ajtaját - hogy hamarabb lehûljön -, levesszük a hõfokot 150 C-ra, és az ajtót visszahajtva, még 10 percig sütjük. Felvágás elõtt legalább 15 percig pihentessük. A tetejére (bár az elveimmel tökéletesen ellenkezik) szórjunk egy kis vaníliás porcukrot ? így lesz tökéletes.


Folytats a blogon ... mennyeimignon.blogspot.com/2010/01/cs...

sponsored links

Keres?s