Csokis-kókuszos kevert süti narancsos beütéssel

2010-02-14

sponsored links

A muffinrecept gasztroblogon egyértelmûen ciki (a fiatalabb korosztálynak: gáz). Amíg be nem gyûrûzött hozzánk a muffinmánia, ugyanazt kevert tészta néven sokkal kisebb hûhóval sütötte minden háziasszony, legfeljebb nem egy spéci formában. Ezen a ponton kihagynám a kognitív disszonancia obligát racionalizálását, és rátérek a tuti receptre :)

Ezt a kevertet annak idején a Rama égisze alatt megjelent Süssünk, süssünk valamit címû füzetben fedeztem fel csokoládés sütemény kókusszal fedõnéven. A kiadvány legtöbb receptjével ellentétben - amelyek kétéves gyerekek étvágyára optimalizálva adják meg az arányokat - az eredeti mennyiség brutálisan sok, pedig legalább egy sütemény nagyfogyasztó van a háztartásban. Alább a normál adag hozzávalói, a fotón a legutóbbi eresztés utolsó, kissé megviselt kockája.

Egy kis gáztepsinyihez kell:

  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg cukor
  • 2 nagyobbacska tojás
  • 2 dl tej
  • 25 dkg liszt
  • 2 ek holland kakaópor
  • 1 tk sütõpor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg tortadara
  • 1 narancs reszelt héja

A vajat, tojást és cukrot kicsit összerobotoljuk, bele a tejet, aztán minden mást. (Valószínûleg az sem rontja el, ha mindent összekeverünk.) Zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük, 175 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Nagyon jó puha, nedves, nem fojtós tészta, amit a narancshéj tesz ünnepibb jellegûvé, de az állaga miatt anélkül is kapós. (A csokis-tejszínes rátéttel egyszer próbálkoztam, finom, de még véletlenül sem tudtam habbá verni, sütidarabkákkal gazdagított pohárkrém lett belõle.)

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... okostojas.blog.hu/2010/02/14/csokis_k...

sponsored links

Keres?s