Csokis gesztenyés kávés nyamm

2009-06-11

sponsored links

Tegnap valami nagyon csokisra és krémesre vágytam. Sokat gondolkoztam, hogy mit is süssek, végül úgy döntöttem összeházasítok néhány receptet.
Egy finom csokis piskótát képzeltem el, még finomabb csokis krémmel, leheletnyi kávéval, rummal. Mmmm nézzük csak, az egyik legfinomabb csokis krémreceptem innen származik, mi lenne ha ezt a receptet kombinálnám egy tiramisus megoldással. Igen, ez remek lesz!

Szóval a tészta:

- 6 tojás
- 6 evõkanál cukor
- 4 evõkanál liszt
- 2 evõkanál kakaó
- 0,75 dl olaj
- fél csomag sütõpor

A tojások sárgáját kikeverem a cukorral, ha már kifehéredett, hozzáadagolom az olajat és a lisztet+kakaót+sütõport felváltva, ha túl sûrû a tészta pár evõkanál vízzel lazítom, de csak óvatosan. A fehérjéket kemény habbá verem. Elõször csak pár kanál habot forgatok óvatosan a kakaós masszába, ezzel lazítva, majd ha már kellõen laza, az egészet összekeverem. Elõmelegített sütõben sütöttem, 2 tepsiben egyszerre - új sütõnk van, hõlégkeveréses meg befúvásos meg mindenféle funkcióval, és ilyent is tud, két tepsit egyszerre, juhéjj - kb. 15-20 percig.

A krémek:

Itt Maci szerint jártam el leginkább, csak kicsit más arányokkal, mert nekem csak kétfajta krémre volt szükségem, meg mert éppen ennyi volt itthon ezekbõl. Meg szeretek egész csomagnyikat elhasználni, és nem meghagyni feleket, így ha lett is volna több, akkor sem biztos, hogy használtam volna. Na szóval:

- 15- 20 dkg étcsoki
- 25 dkg mascarpone
- 2,5 dl tejszín, habbá verve
- 25 dkg gesztenyemassza
- rum

A csokis krémhez megolvasztottam szûk 20 dkg étcsokit, majd belekevertem a mascarpone felét, és a habbá vert tejszín felét. Ez a legistenibb csokis krém, amit valaha kóstoltam és percek alatt kész.
A gesztenyés krémhez a gesztenyét rummal, a mascarpone felével és a tejszínhab felével kevertem el.

Ezután összeöntöttem némi tejet, kávét és rumot, és már kezdõdhetett is a süti összeállítása.

Alul egy réteg csokis piskóta. Erre rásimítottam a csokis krémet. Ennek tetejére rakosgattam a rumos kávés tejbe mártott babapiskótákat. Erre simítottam rá a gesztenyés krémet. Ezt pedig lefedtem egy csokis piskótával. Egy nap a hûtõben és gyönyörûen összeérnek az ízek.

Tádáááám:

Pont olyan, amilyenre vágytam. Nem túl édes, a gesztenye és a babapiskóta kiválóan lazítja a csokisságát is, ugyanakkor érezni, hogy bõven "van benne anyag". Krémes és lágy. Kicsit aggódtam, hogy a háromféle íz (csoki, geszti, kávé) túl sok lesz, de nem, remekül harmonizálnak.


Folytats a blogon ... fozzunkurommel.freeblog.hu/archives/2...

sponsored links

Keres?s