Csokicsoda, avagy egy csokoládétorta karrierje

2009-07-28

sponsored links

Az egyik legelsõ receptem volt, amit feltettem a blogra, a csokoládétorta whiskys mascarpone habbal, és nemcsak családi körben aratott osztatlan sikert, de mint az alábbiak bizonyítják, teljesen váratlanul sikerült állást kapnia a putnoki Sütiházban, ahol azóta is szorgalmasan ellátja feladatait. A cukrászda némiképp átvariálta az eredeti receptet a könnyebb kezelhetõség érdekében, amit az alábbiakban közzé is teszek, természetesen hozzájárulásukkal. Ami a sztárfotó minõségét illeti, azért elnézést kérünk, mentségünkre szolgáljon, hogy messzirõl érkezett, és telefonnal készült. Ha már itt tartunk, hagy dicsekedjek el azzal, hogy az egyik legkelendõbb sütemény lett belõle, a múlt héten pedig megkapta a hét dolgozója kitüntetõ címet is. Gratulálunk!
_______________________________
Hozzávalók: (30-35 szelethez, ha kisebb mennyiségre van szükség, az adagokat negyedelni kell. Aki meg szeretné kóstolni, de elriaszt a mennyiség, annak ajánlom az egyszerûbb eredeti receptet családi használatra itt.):
A tésztához:
30dkg darált dió vagy mandula 17dkg liszt 1,5 teáskanál sütõpor 3dkg kakaópor 30dkg étcsoki
1 kocka margarin 12 tojás
36 dkg cukor habosítva A tojást a cukorra habosra kell verni, majd eklkeverni a felolvasztott csikoládéval és margarinnal, majd hozzáadni a többi összetevõt is. Amikor kész a massza, akkor 170 fokon kell kisütni. A fenti mennyiség 4db 30*40cm-es tepsi megtöltéséhez elég (ne feledjük, cukrászdai receptrõl van szó).
A csokoládé töltelékhez:
2 tojás sárgája 3dkg kakaó 5dkg cukor 1-1,5dl tej
3 dkg. margarin
4 dkg. étcsokoládé
0,5 l tejszín,
whisky
zselatin A fenti hozzávalókat össze kell keverni, és felfõzni, majd miután felforrt 3 dkg margarint, továbbá 4 dkg csokoládét kell belekeverni még szét nem olvad teljesen. Majd jöhet némi whisky ízlés szerint, 0,5l felvert tejszín valamint némi zselatin. A mascarponés töltelékhez:
20dkg mascarpone 0,6dl tejszín felverve whisky ízlés szerint zselatin olvasztva
A hozzávalókat kikeverjük, és amár lehet is összeállítani a csokicsodát. Középen helyezkedik el a csokoládétöltetlék, alul, felül pedig mascarponés töltelék. A tetejére csokoládéöntet kerül. Fél napot kell hûtõben töltenie, és már tálalható is.

Folytats a blogon ... safranysarkany.blogspot.com/2009/07/c...

sponsored links

Keres?s