Csirkés-szezámos tésztasaláta

2008-10-25

sponsored links

Nemrég kaptam Doctor Peppertõl egy jó kis kínai szakácskönyvet, amiben rögtön megakadt a szemem egy recepten, ami a levesben fõtt hús gazdaságos és ízletes felhasználásával kecsegtetett. Így a hétvégi húslevesben fõtt csirkecomboknak megpecsételõdött a sorsa: egy egyszerû kínai tésztaételben végezték nagy megelégedésünkre (ezzel megoldódni látszik egy sokéves probléma ? fõtt hús kárba nálunk többé nem vész).

Hozzávalók:

10 dkg üvegtészta vagy kínai tojásos tészta
2 fõtt csirkecomb húsa (csont és bõr nélkül kis darabokra vágva)

Az öntethez:
3 ek. sötét szójaszósz
1,5 ek. kínai szezámpaszta
1/2 ek. Hoisin szósz
1/2 ek. barna cukor
1 tk. rizsecet
kb. 3 ek. forró víz

A tetejére: szezámmag (utólagos ötlet, a képrõl lemaradt)

Elõször az öntetet készítjük el: a hozzávalókat kikeverjük egy tálkában. A forró vizet aszerint adagoljuk, hogy mennyire sûrû mártást szeretnénk. Közben a tésztát kifõzzük a csomagoláson lévõ utasítás szerint, majd leszûrjük. Tálalás elõtt összeforgatjuk a húsfalatokkal és a mártással, majd megszórjuk szezámmaggal.


Folytats a blogon ... orientexpress.freeblog.hu/archives/20...

sponsored links

Keres?s