Csirkés kukoricaleves

2010-03-13

sponsored links

Néhány hete valamelyik borongós, szürke téli hétvégén a Tv Paprikán véletlenül beleakadtam Rachel Allen mûsorába, melyben kedvenc ételeit készítette. Eddig nem hallottam róla, de egyszerû és egyben ötletes receptjei rögtön elnyerték tetszésemet.
Olyannyira, hogy rögtön elkezdtem vadászni a szakácskönyveit. Múlt héten be is szereztem az egyiket (Home Cooking) és most ki is próbáltam belõle az egyik receptet. Ez a leves friss ízével és színével a tavaszt idézi, melyet ugye már mindenki nagyon vár.

Hozzávalók:
25 g vaj
200 g csirkemell 2 cm-es kockákra vágva
1 nagy vöröshagyma finomra aprítva
3-4 fokhagyma gerezd finomra aprítva (én ezt kihagytam)
600 ml csirkehúsleves
125 ml tej
125 ml (1 kis doboz) tejföl
1 doboz konzerv kukorica (340 g), lecsepegtetve
só és frissen õrölt bors
2 evõkanál durvára vágott petrezselyem (én ezt 1 evõkanál szárítottal helyettesítettem)
1 szál újhagyma finomra aprítva
citromlé

Egy nagy lábosban közepes lángon megolvasztottam a vajat. Hozzáadtam a vöröshagymát (a fokhagymát is itt adja hozzá, aki használ), egy kicsit megfonnyasztottam, majd a csirkét is beleraktam és kevergetve néhány percig együtt sütöttem, míg a hús átsült és egy kis színt kapott.
A húslevest, a tejet, a tejfölt és a kukoricát turmixgépbe raktam. Sóztam, borsoztam, majd néhány pillanat alatt durvára pürésítettem. (Alternatív megoldásként kézi mixerrel is pürésíthetõ, csak ebben az esetben sokkal simább keveréket kapunk).
Ezt a pürét a hagymás csirkére öntöttem és lassú tûzön felforraltam. A lángot mérsékelve még 4-5 percig fõztem.
Ezután beleszórtam a petrezselymet, a darabokra vágott újhagymát és egy kis citromlét csavartam bele. Sóval utána ízesítettem és tálaltam.

Forrás: Rachel Allen: Home Cooking


Folytats a blogon ... izkaravan.blogspot.com/2010/03/csirke...

sponsored links

Keres?s