Csirkés-gyümölcsös-beledobálós öntöttvas edényben

2010-01-10

sponsored links

Bevetésen a karácsonyra kapott jó kis öntöttvas edényem.

Hozzávalók:

3 egész csirkecomb
sok fokhagyma
2 lilahagyma
20 dkg sütõtök
6-7 szem aszalt barack
6-7 szem aszalt szilva
1 kg kisszemû krumpli
kevés szalonna
libazsír

Az öntöttvas-edényt libazsírral kikenem. A csirkecombokat félbevágom, bedörzsölöm fokhagymával, sõt, vágok rajtuk egy kis lyukat, és mindegyikbe teszek is egyet, sózom. Mellédobálom a barackot, szilvát, felkockázott (nyers) sütõtököt, fokhagymagerezdeket, lilahagyma-szeleteket. A receptben szereplõ mértékek tetszés szerint változtathatók, ez elég intuitív étel :) a húsokra kis szelet szalonnákat teszek, majd fedõ rá és be a sütõbe. Közben a krumplit meghámozom, kisebb darabokra vágom, sózom, megy a szintén kar. aj. párolóba. Amikor a hús megpuhult, a krumplit beleöntöm az edénybe, fedõ le, magasabb rácsra fel, kicsit meglocsolgatom a zsírjával és grillt neki. Ha szép pirosra sül, kész. Gyümölcssaláta hiányzott volna még hozzá, majd legközelebb.




Folytats a blogon ... hazikoszt.blogspot.com/2010/01/csirke...

sponsored links

Keres?s