Csirkesült... marina marina marina :)

2010-03-04

sponsored links


Eredetileg üveges csirkét szántam ma estére gyártani, de aztán eszembejutott ez a nóta:

s errõl a nótáról a marinate szó (marinírozott, pácolt), így az üvegre szánt csirkém feldarabolódott és ez született belõle :)

HOZZÁVALÓK
: csirkehusi, kb 150 ml olivaolaj, fél teáskanál a következõkbõl: szárított bazsalikom, chilli paprika örlemény, só, bors, 5 cikk tört fokhagyma, 1 szûk evõkanál méz, 1 szép evõkanál mustár, 1 citrom leve

GYÁRTÁS MENETE: mindent jól összekevertem majd a husikat belegyúrtam a kapott lötyibe (csúf zöld), állni hagytam 1 órát szobahõmérsékleten (15 percenként megforgattam a húsdarabokat), majd inox tepsibe tettem, a maradék lötyit ráöntöttem, öntöttem még fél vizespohár hideg vizet hozzá, befödtem a tepsit alufóliával és ment az elõmelegített sütõbe. Kb 30-35 perc után levettem a fóliát és szép pirosra sütöttem. Meg lettem dícsérve a végeredményért, simán kenyérrel és savanyúsággal ettük az új találmányt :)

Jó étvágyat



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/FdZn...

sponsored links

Keres?s