Csirkefelfújt cukorborsóval és cukkinivel

2009-07-23

sponsored links

Az elmúlt napokat reggeltõl estig a munkahelyemen töltöttem, így a forróság nagy részébõl szerencsére kimaradtam. Ezt a cukkinis egytálételt sem ebben a melegben készítettem el, hanem még az elmúlt hetek enyhébb napjain.
Könnyed, zöldséges csõben sült, de 30 fok felett az étel elkészítése nem ajánlott.

Hozzávalók:
400 g csirkehús
3 evõkanál étolaj
200 g cukorborsó
1 közepes nagyságú hagyma
200 g cukkini
1 fokhagymagerezd
só, bors, szerecsendió
125 g túrósajt vagy túró
200 ml tejszín
2 tojás
1 evõkanál vagdalt turbolya (én ezt kihagytam)
1 evõkanál vagdalt zöldpetrezselyem
1 evõkanál vagdalt metélõhagyma
40 g reszelt sajt
30 g vaj vagy margarin

A húst leöblítettem, leszárítottam, majd nagyobb kockákra vágtam.
Az étolajat serpenyõben felforrósítottam, ebben a húst lepirítottam, majd félretettem. A cukorborsót megmostam, végeit levágtam, forrásban lévõ vízben 2 percig blansíroztam, majd szitára téve lecsöpögtettem.
A hagymát letisztítottam, felkockáztam, a hús serpenyõjében átpároltam. A cukkinit megmostam, végeit levágtam, felszeleteltem, hozzáadtam a hagymához, majd a fokhagymát is hozzáreszeltem. A hagymás cukkinit sóval, borssal, szerecsendióval fûszereztem, majd a hússal elvegyítettem és lapos, kikent tûzálló tálba helyeztem.
A túrót összekevertem a tejszínnel, a tojásokkal, a petrezselyemmel és a metélõhagymával. (Aki turbolyát is használ, azt is keverje bele). A keveréket a felfújtra öntöttem, a reszelt sajtot és az apró darabkákra vágott vajat rászórtam, majd a tálat a hideg sütõbe helyeztem. 200 fokon 30-40 percig sütöttem.

Forrás: Dr. Oetker: Egytálételek

Folytats a blogon ... izkaravan.blogspot.com/2009/07/csirke...

sponsored links

Keres?s