Csirke zöldségen

2009-01-27

sponsored links

Ez a fejlesztés kitûnõen ötvözi a húsleves és a sült csirke ízvilágát, könnyû, de mégis laktató fogás. És az elkészítésével sem kell sokat szarakodni.

Egy jó adag répát, fehérrépát és zellert megpucolok néhány burgonya (krumpli) társaságában, majd felkockázom/szeletelem. A cserépedény aljára teszek két szelet füstölt szalonnát, erre halmozom a zöldséget. Néhány hagymakarikát is elbír, bár én azt kifelejtettem belõle... Az egészet megszórom sóval és kakukkfû-majoranna kombóval. A csirkét levágom, megpucolom, kizsigerelem, és a gerince mentén elvágom, hogy szépen kinyíljon. Megmosott kis testét kívül-belül besózom, és megszórom grillfûszerrel (vagy arra emlékeztetõ keverékkel). A csirkét a zöldségekre helyezem, locsolok rá némi olivaolajat, majd jön a cseréptetõ. A jószág méretétõl függõen 1-1,5 óráig sütöm 200 fokon. Igen, kitaláltátok: ezután meg kell enni.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... mitfozzek.blog.hu/2009/01/27/csirke_z...

sponsored links

Keres?s