csicseriborsó krémleves

2010-02-08

sponsored links

Direkt nem keresek rá, hogy van-e ilyen, mert így sokkal lazábban leírom, hogy saját fejlesztés! De miután minden valahogy az ismerõs kategóriába tartozik benne, ennek az állításnak nagyjából hatvan másodpercen belül az ellentéte is igaz lesz. Ugye?

Mikor nemrégiben humuszt csináltam, már akkor elterveztem, hogy legközelebb levesként pépesítek, mert nem kell kiöntenem a fõzõlevet. Ebben nemcsak a takarékoskodás játszik szerepet, hanem a krémlevesrajongás és lékóstolgatás közbeni élvezet. Hát így kezdõdött!

Kell hozzá:
két nagy marok csicsieriborsó (a felezett hamarabb megfõ)
1 friss zöld chilipaprika
3 fekete kardamom
4-5 zöld kardamom
1 nagyobb fahéj
3 babérlevél (ízlés szerint egy csepp balzsamecet)
korianderpor
só, bors ízlés szerint.

Az áztatási idõtõl függõen kell fõzni a csicserit (én kb. 2 órát áztattam, fél órát fõztem), nem baj, ha nem teljesen puha, hiszen nem villával kell szétnyomkodni, hanem botturmixszal (aztán így még hátha marad benne valami szufla: vitamin, meg ilyenek). Amikor megfõtt, kiszedtem a fûszereket, turmix, bele egy kis doboz tejföl, annyi víz, hogy még sûrû, de már levesszerû legyen, kis olaj, még valamennyi só és bors. Szerintem lehetne rá vékony avokádó szeleteket tenni a tálaláshoz, de nem volt itthon. Úgyhogy maradt a kráterfenekû házikenyér -- pirítva! Olyan igazi téli krémleves. Két humusz közötti szusszanáshoz. :)

Folytats a blogon ... vajaspanko.blogspot.com/2010/02/csics...

sponsored links

Keres?s