Csevapcsicsa

2009-11-22

sponsored links

Egyik hétvégén, az utolsó elõtti pillanatban, szólt a barátnõm, hogy délután átjönnének hozzánk. Gyorsan körbenéztem a mélyhûtõben, de nem volt benne semmi említésre méltó, csak darált hús, mivel éppen az ?EGYÜNK KI MINDEN MARADÉKOT A FAGYASZTÓBÓL? elnevezésû project-et hajtottuk végre. A hûtõben találtam petrezselymet, ajvárt, a kamrában hagymát. Összedobtam hát egy csevapcsicsát, Pillanyu módra.


Hozzávalók
30 dkg darált marhahús
70 dkg darált sertéscomb
2 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
olaj
só, bors

Elkészítés
A fokhagymát megpucolom, majd fokhagymanyomón átnyomom. A vöröshagymát pucolás után, és a petrezselyem leveleit (robotgépben) apróra darálom. A kétféle darált húst egy tálba teszem, hozzáadom a hagymákat és a petrezselymet. Az egészet megsózom, bõségesen borsozom, majd kézzel jól összedolgozom. Az így kapott ?elegybõl? egyforma nagyságú hengereket formázok, majd ezeket a szobai grillen megsütöm. Sütés közben néha megkenem olajjal, hogy ne ragadjon le.
Karikákra vágott lilahagymával, ajvárral és paradicsommal tálalom.

Folytats a blogon ... pillanyufoz.blogspot.com/2009/11/csev...

sponsored links

Keres?s