Cseresznyés tejpite (Cherry popover)

2009-02-03

sponsored links

Reggelire és uzsonnára is egyaránt pompás, gyors édesség. De vasárnap ebéd után is megállja a helyét, ha épp nem volt lehetõségünk idõigényesebb alkotásra. 

Hozzávalók:

  • 1 üveg magozott cseresznye vagy meggybefõtt
  • 1 ek. margarin
  • 2 + 2 púpozott ek. cukor
  • 70 gr liszt
  • késhegynyi sütõpor
  • csipet só
  • 2 nagy tojás
  • 180 ml tej
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • vanília aroma

A cseresznyét jól lecsepegtetem, a margarinnal és 2 ek. cukorral pár percig egy serpenyõben átmelegítem, hogy az esetlegesen megmaradt gyümölcslé elpárologjon. A többi összetevõt habosra kikeverem. Ha a serpenyõ sütöben is használható, beleöntöm a lisztes keveréket, ha nem a cseresznyét átöntön egy tûzálló edénybe és arra öntöm a masszát.

180°C-on kb. 20-25 percig sütöm, aztán a kihûlt sütõben tartom néhány percig. Az ajtaját lassan nyitom ki, hogy ne essen hirtelen össze a pite. Porcukorral megszóróm.


Folytats a blogon ... destinazioneparadiso.freeblog.hu/arch...

sponsored links

Keres?s