Cserepes

2008-10-08

sponsored links

Oké, tudom, elmaradtam csúnyán, ti meg itt bõgtetek a monitor elõtt, mint a zálogos tehén. Ennek ellenére tegnap sertéscombot sütöttem.

Jóanyámtól elõkerült egy vadonat cseréptál, ami rögvest felkeltette az érdeklõdésemet. Azon túl, hogy sütés elõtt áztatni kell, elég jó találmány, az ember csak belehányja az alapanyagot, és beteszi a sütõbe. A használatiból kiderül a tisztítás módja is, ami elsõre bonyolultnak tûnik, de majd a szívem választottja beszámol a részletekrõl, ha hazaérek.

A recept nem nagy kunszt: a tál aljára egy fakanálnyi kacsazsír kerül, arra a sertéscomb (fûszerezve, ahogy jól esik, mindenesetre só legyen rajta). Néhány csík szalonnát dobok rá, majd jöhet a karikára vágott vöröshagyma (bõven), 4-5 gerezd fokhagyma, egy paradicsom és egy tv paprika aprítva. A halomra locsolok némi (saját számtól megvont) sert, és beteszem a sütõbe jól. 220 fokon 1,5-2 óra alatt szépen megsül, de azért itt-ott lessünk rá. Születésnap lévén egy palack Simon-féle Barbár került mellé az asztalra, ami nem régi, 2006-os fogantatásához képest egy gyönyörû, lekerekedett cabernet sauvignon. Volt. (Ja, és az illusztráció természetesen lopott)

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... mitfozzek.blog.hu/2008/10/08/cserepes

sponsored links

Keres?s