Családi kenyérsütés marisom módra..

2009-07-10

sponsored links

Avagy hogyan is fogjuk be párunkat, kenyeret sütni. Kell hozzá egy munkahely, ahonnan soha nem érsz haza idõben, kell egy feleség / ez én vagyok / aki évek óta elszántan süti a kenyeret, na már most, ha ez mind összeállt, akkor kell egy férj, aki sajnálja a párját, és mire az hazaér, csak a frissen sült kenyeret kell megcsodálnia a munkás hétköznapokon.

A recept, ahogy ez a kenyér készült: 4, 25 dl víz, 2 evõkanál teljeskiõrlésû rozsliszt, 3 evõkanál kenyérliszt és még annyi finomliszt, hogy együtt a 3-rom liszt 75 dkg legyen, 2 dkg élesztõ, 3 kanál só / mokkásnál nagyobb, teásnál kisebb a kanál /, egy kis olaj / kb. egy teáskanálnyi /. Szokásos összedolgozás, kelesztés, átgyúrás, kelesztés és kb.220 fokon sütés, ha majdnem kész átkenni vízzel / ettõl lesz szép fényes / rövid idõre még visszatenni a sütõbe, majd rácsra tenni és meg csodálni milyen szép lett és hallgatni a zenét, amit ahogy repedezik be, hallat a finom illatos kenyérkénk. És természetesen megdicsérni a párunkat, hogy milyen szépet alkotott, már megint.




Folytats a blogon ... receptjeim.blogol.hu/?perm=2601880

sponsored links

Keres?s