Csak eros idegzetueknek - VKF XX
sponsored links
Amikor Cserke kiirta, elgondolkodtam, aztan ereztem, amint a kreativitas lassan szivarogni kezd, elobb a gondolataimbol, majd meg a szobamat is elhagyta, nehogy beleutkozzem valahogy. Pedig, pedig. Ugy akartam! Leves! Nem kell konyhafelszereles! Csak hozzavalok, meg egy rezso. Es ennel nekem sokkal tobbi is van, mert van meg fazek is, meg mindenfele uri huncutsag, tehat levesfozesre nagyon fel vagyok keszulve. De nem jott az ihlet, le is mondtam rola.
Ma aztan egesz nap olvasom a jobbnal jobb recepteket, es fel, felkiabaltam -kepletesen persze, mert mar nagyon regota magamban olvasok, es nem kiabalok fel maganyos olvasas kozepette -, hogy ez igen, ez micsoda zsenialis otlet; igen, ez nekem is eszembe juthatott volna. Persze ez olyan, hogy masnak is eszebe juthatott volna, hogy E=mC2, de megsem jutott, na. De aztan elkezdett hianyozni valami. Az EN ket kedvenc levesem. Amiket persze egy kicsit sem foztem meg, marmint most, mert amugy mar sokszor. Bar ezek leginkabb anyukam fantasztikumai, es mire hazamegyek Erzsebet napjan, biztos vagyok benne, hogy o gondoskodik is rola, hogy valamelyik rogton, a masik pedig a het soran az asztalra keruljon.
Tehat bizom benne, hogy Cserke elfogadja palyamuvemet, melyet jelen korulmenyek kozott alapanyag hianyaban megvalositani nem tudok, mert ebben az orszagban mar amikor csirkemajat vettem, akkor is megkerdeztek, hogy a kutyamnak, vagy a macskamnak veszem-e, najo, az egy masik orszag volt, de angolszaz az is, es itt az elkepzelhetetlen, hogy legyen a hentesnel tudo-sziv-nyelv, anelkul, hogy megrendelnem. Pedig a szalontudohoz kell az, nagyon. Mondhatni tudo nelkul nem szalontudo a szalontudo, csak gyenge utanzat.
De ha megis hozzajutsz, a tudohoz, meg a szivhez, meg a nyelvhez, akkor vegyel egy fel kilo tudot, 30 deka szivet, meg egy nyelvet, mert a nyelv a legfinomabb. Ez lehet, valami kolcsonos egymasterosites, a nyelv ideaja megerzi, hogy ket nyelv talalkozik, bar az egyik marha, a masik meg az enyem, de az en nyelvem olyan jol erzi magat, mintha az elveszett masik felet talalta volna meg. Azt nem tudom, hogy a marha nyelve mit erez, valoszinuleg neki is jo, legalabbis ezzel biztatom magam.
Amint megvetted a husarut, es hazaertel, vegyel egy mely lelegzetet is, mert ez bizony nem egyszeru feladat. A belsosegeket meg kell fozni. Nagy labas, bo viz, so, lassu fozes. Majdnm puhara. Ez azert vicces, mert peldaul a tudot nem hagyja el az osszes levego az utolso lelegzettel, igy hajlamos a viz felszinen lebegni. Egy cseszevel szoktam segiteni rajta.
Aztan amikor majdnem puha, akkor kihutom az anyagot, majd megtisztogatom. A tudot a hartyaktol, meg a nagy hörgõktõl, a szivet az erektol. A nyelv izlelobimboit levagjuk, lekaparjuk, meg ott is eltavolitunk mindent, amit nem szeretnenk a tanyerunkban viszontlatni, mert a leves, az egy ilyen demokratikus joszag, ott nem lehet, mint mondjuk a gongyolt husnal, hogy aki fozte, az tudja, hogy igazabol csak az elso haromban van megfelelo mennyisegu sonka, es igy az azon tul eso szeletek jutnak a nagyneninek, akit gyermekkorunk ota utalunk. De nem, a levesben barki tanyerjaba kerulhet barmi, vigyazat! Amikor a belsosegek mar tisztak, akkor a vegso fazek elovetele kovetkezik. Egy evokanal cukrot sotetbarnara piritunk, felontjuk zoldseg alaplevel, belevetjuk a kockara vagott tudot, meg szivet, meg a vekony szeletekre vagott nyelvet is. Amik mar mind majdnem puhak tulajdonkeppen. Meg rakunk bele sot is, meg egy baberlevelet. Aztan egy fel ora elteltevel, amikor a tudo mar olyan szetesos, akkor behabarom, megborsozom, ecettel (uri helyen citrommal) es borssal izesitem.
Es szalonnas zsemlegomboccal talalom.
ui: a masik kedvenc levesem a nyers csulokkel fott bableves, hazi metelt tesztaval. Bruhuhu, honvagyam van!!!!