Cr?me br?lée

2008-12-18

sponsored links


Ezt a desszertet 2 hete készítettem elõször a saját szülinapomra, otthoni környezetben. Egyik kedvenc édességem elkészítés szempontjából. Pirózhatok vele, sõt kötelezõ. És persze finom is, nem kicsit. Szerintem egyszerû elkészíteni, és nem kell utána sokat mosogatni. 7 db felfújtas tálhoz mértem az arányokat.

Hozzávalók:
  • 7 dl tejszín
  • 7 dl tej
  • 26 dkg cukor
  • 14 tojássárgája
  • 1 vaníliarúd
A tejszínt, tejet, cukrot és tojássárgáját egy lábasban összekeverjük. A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, kikaparjuk a belsejét, és hozzáadjuk az összekevert krémhez, a kikapart rúddal együtt. Addig fõzzük ezt a keveréket, amíg "csípõs" nem lesz. Azaz ha beledugjuk az ujjunkat csípi a meleg. Kitöltögetjük a formákba, majd magas falú tepsibe helyezzük õket. Elõmelegített 160 fokos sütõbe rakjuk és mielõtt még rá zárnánk az ajtót, a tepsit felöntjük vízzel, hogy a sütõben -+ gõzben süljön a krémünk.
40 perc kell neki minimum, sütõje válogatja. Én nem is tudom már mennyi ideig sült az enyém.
Miután megsült, lehûtjük, akár egy éjszakán át is, és tálalás elõtt megszórjuk cukorral, rákaramellizáljuk, és újra lehûtjük. A cukorégetés történhet spéci konyhai karamellizáló pisztollyal vagy berakhatjuk grillezõ fokoztaton a sütõbe is(ezt a verziót még nem próbáltam).
Bon appétit!

Folytats a blogon ... lagrandeepicerie.blogspot.com/2008/12...

sponsored links

Keres?s