Chilis csirkefalatok

2008-07-04

sponsored links

Ez a recept még mindig abból a sorozatból való amikor a sok spanyol és mexikói recept megihletett. Hús rég került fel a repertoárban, de a melegben annyira nem is kívánkozik. De mint már írtam, engem az erõs is hût.

Hozzávalók (2,5 személyre):

1 csirkemell
2 db chili paprika
1 marék apróra vágott szárított paradicsom
1 fej vörös hagyma
1tkanák római kömény
olaj
só, bors

A csirkemellett megmosom, sóval és borssal bedörzsölöm, majd hosszanti csíkokra vágom. A római köményt az olajon pirítom és egy két perc elteltével hozzáadom az apróra vágott hagymát, amikor üveges lesz mellé rakom a karikákra vágott, magjától megszabadított chilit és a csirkét. Nagyobb lángon egy-két percig az ízeket rákapatom a csirkékre. A hús így gyorsan elfehéredik és magába süti az ízeket. Amikor már minden hús darab elfehéredett, visszaveszem a lángot kicsire fellocsolom egy pohár vízzel és hozzáadom a paradicsomot. 25 ? 30 percig hagyom a félig vízben sülni/fõni. Ha közben elfogy alóla a víz, akkor kis mennyiségben pótolom.

U.I.: A képen erõs koncentrálás mellett felfedezett magok, nem a chilibõl, hanem a paradicsomból erednek. ;)
 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... afonyasborju.blog.hu/2008/07/04/chili...

sponsored links

Keres?s