Chili con carne - robotpilóta üzemmóddal

2009-09-25

sponsored links


Magyarázat a bejegyzés címéhez: ez a csilisbab A Kreténeknek vagyis annak a kis négy fôs ôsbaráti társaságnak készült, melynek az én Párom, F. is tagja. Miután ô szerette volna elkészíteni nekik, én voltam az irányító (pl. "kis kockákra a hagymát", "még egy kis vizet", "még egy kicsit", "h? nagyon sótlan", "mehet bele bátran", stb.) vagyis F. szavaival élve az Agy, Ô pedig a robot (a Kéz). Érdekes volt így fôzni! Elôször kicsit furcsa volt, hogy nem a saját mozdulataimat látom viszont az étel elkészítése közben, de aztán viccesre kerekedett az egész fôzôsdi.

Hozzávalók:

60 dkg darált marhahús
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 darabolt paradicsom konzerv
1 natur vörösbab konzerv
1 mexikóibab konzerv
1 kis doboz kukoricakonzerv fele
olaj
1,5 dl víz
só, bors
fahéj
oregáno
chili (bár mi most piri-pirivel tettük csípôssé)

A hagymát kockákra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, sózzuk, ezután mehet rá a darálthús, ami szintén kap egy kis sót és kb. 1,5 dl vizet. Mikor a hagymával együtt pirult-párolódott kb. 10 percig, mehet rá a bors is. Ezután az apróra darabolt fokhagyma következett, majd a konzerv paradicsom, az oregáno és a kis csipet fahéj (óvatosan, mert ha több kerül bele a kelleténél, minden más ízt elnyom), így együtt párolódtak kis lángon fedô alatt kb. 25 percig. A húst érdemes kóstolgatni, hogy mennyire puha, a fôzési idô leginkább ettôl függ. Mikor már majdnem teljesen kész a darálthús, akkor lehet hozzáadni a két babkonzervet és a fél doboz kukoricát, valamint a chilit -jelen esetben piri-pirit- vagy bármi más csípôsítôt, amihez kedvünk van. Már csak a végsô összefôzés, ami még 20 perc és az utánízesítés (ha kell) van hátra.
Mit mondjak? Remek lett! Jó így fôzni, mint minden mást is csinálni. Párosan. :-)

Folytats a blogon ... gazrozsa.blogspot.com/2009/09/chili-c...

sponsored links

Keres?s