Cherry-almond

2006-06-30

sponsored links

Cseresznyés-mandulás coffee cake

2 csésze liszt
2 tk sütõpor
1/2 tk só
12 dkg vaj (szobahõmérsékletû)
1 csésze cukor
2 tojás
1 tk vanília aroma
1/2 tk mandula aroma
1 csésze natúr joghurt
2 csésze cseresznyés pitetöltelék
1/2 csésze szeletelt mandula

Egy kisebb edényben keverd el a lisztet a sóval és a sütõporral.
Egy nagyobb edényben keverd habosra a vajat az apránként hozzáadott cukorral. A tojásokat egyesével add hozzá.
Fokozatosan keverd hozzá a lisztet, aztán a joghurtot, a vaníliát és a mandula aromát.

Egy kivajazott tortaformába öntsd bele a tészta felét. Egy csészényi pitetölteléket halmozz rá úgy, hogy kicsit keveredjen el a tésztával. Erre jöhet a következõ réteg tészta és a maradék cseresznye.
Ezt is keverd kicsit össze, aztán szórd meg a darabolt mandulával.

180 fokos sütõben süsd 50-60 percig. Akkor jó, ha egy villát, vagy tût beleszúrva már nem ragad rá tészta.

A legfinomabb melegen tálalva.

Folytats a blogon ... cookie.freeblog.hu/archives/2006/06/3...

sponsored links

Keres?s