Charlotte

2010-03-18

sponsored links



A Charlotte nem más, mint a babapiskótával kirakott szélû torta. Középre szinte bármilyen krémet lehet tenni, részemrõl a jól bevált túrós került most bele. Magyarországon a hasonló néven futó torta piskótatekercs szeletekkel van kirakva, azonban az eredeti nagyon nem ez. Érdemes a babapiskótát házilag készíteni, mint minden, ez is úgy lesz tökéletes. Látványos, bájos, praktikus és egyszerûen elkészíthetõ desszert, amit mindenki nagyon értékel.

Charlotte:

2 tojás, 5 dkg cukor, 7 dkg liszt, 2 ek. olvasztott vaj, a torta méretétõl függõen 15-35 babapiskóta, tetszõleges krém és gyümölcsök

1. A tojást a cukorral nagyon habosra verem, majd óvatosan beleforgatom a lisztet és a vajat. Tortaformába simítom a masszát, majd 180 fokra elõmelegített sütõben 8-10 perc alatt világos színûre sütöm.

2. Ha van állítható desszertgyûrû, akkor azt a piskóta köré igazítom úgy, hogy kb. 1,5-2 cm maradjon a tészta és a forma között körben. Ha nincs, akkor levágok ugyanennyit a piskótából. A babapiskótákat körbe rakosgatom, majd középre töltöm a krémet. Ez most nálam a bevált túrós volt. Éjszakára mehet a hûtõbe, majd másnap tálalás elõtt ráhalmozok sok-sok gyümölcsöt.



Folytats a blogon ... franciaulenni.blogspot.com/2010_03_01...

sponsored links

Keres?s