Cappuccino - a klasszikus tejeskávé

2008-05-03

sponsored links

Hozzávalók:
- 6 gr kávé
- 0,8-1 dl zsíros tej
- kakaópor vagy fahéj a díszítéshez.

 

 

Elkészítés:
Öntsük a tejet egy fém, vagy gõzölésre alkalmas edénybe és gõzöljük addig, amíg a tej felszínén hab nem képzõdik.

Ezután fõzzünk egy csésze erõs presszó kávét és töltsük cappuccinos (min. 1,5 dl) pohárba.

Öntsük a felgõzölt tejet a kávéra úgy, hogy egy kanállal a tejhabot visszatartjuk, majd a habot a végén a kávé tetejére kanalazzuk és kakaóporral, vagy fahéjjal díszítjük.

(A tökéletes cappuccino egy rész kávéból egy rész forralt tejbõl és egy rész tejhabból készül.)

Folytats a blogon ... mitfozzek.freeblog.hu/archives/2008/0...

sponsored links

Keres?s