Bõrén sült lazac kukoricalepénnyel, és tejszínes édesköménnyel
sponsored links
Elõször a kukoricalepényt készítsük el. Az apróra vágott vöröshagymát kicsi oliva olajon megfuttatjuk, majd amikor már kellemesen üveges, rádobjuk a kukoricadarát, és egy kicsit ezt is hagyjuk, majd egy kicsi vízzel - még finomabb, ha egy kis alaplével tesszük ezt - felöntjük. A kukoricadarát folyamatosan kavargatjuk, és a vízet is csak fokozatosan adagoljuk, közben õrölt fekete borsot és sót adunk hozzá. Figyelemmel arra, hogy lepényt kívánunk belõle készíteni, akkor van kész, ha még nem egészen puha a dara, erre azért van szükség, hogy a késõbbi sütésnél ne essen szét. A végén reszelt parmezánt, és egy diónyi vajat adunk hozzá, elkeverjük, és egy szögletes edényben nagyjából 1,5 cm. magasságot hagyva neki, elterítjük, és hagyjuk ebben a szögletes formában kihûlni. Tálalás elõtt szeleteket vágunk belõle, és forró olajon kisütjük, vigyázva, hogy nehogy szétessen.
Az édesköményt hosszú csíkokra vágjuk, és oliva olajon megfonnyasztjuk, de csak annyira, hogy ne essen teljesen össze. Ezt követõen felöntjük a tejszínnel, csipetnyi szecsuáni borsot és sót adunk hozzá, beforraljuk, és kész.
A lazacot bõröstõl sózzuk, borsozzuk (fekete bors), majd 1 ek. forró olajon, a bõrével lefelé sülni hagyunk. Amikor alulról felfelé átsült, egy pillanatra megfordítjuk, és a másik oldalán is sütjük, miközben egy kis vajat is rádobunk, hogy még finomabb legyen az íze. A végén a lepényre helyezve, az édeköménnyel tálaljuk, és citromot is kínálunk hozzzá.