Békaszáj

2009-06-12

sponsored links

Ezt a tésztareceptet egy fórumon találtam,ott mindenre jó leveles tészta néven futott.Gondoltam kipróbálom,de fogalmam sem volt mivel töltsem meg,aztán ma ahogy recepteket olvasgattam,találtam egy békaszáj nevû sütit,és rájöttem hogy ugyanebbõl a tésztából van.Most ezt próbáltam ki,pikk-pakk elfogyott.Vasárnap vendégségbe megyünk,ahol a gesztenyét nagyon szeretik,úgyhogy oda gesztenyéset fogok csinálni.

A békaszájat itt találtam.

 

Mindenre jó leveles tészta
  30 dkg liszt
  25 dkg  margarin
  6 evõkanál víz
  1 evõkanál 10% ecet
  egy csipet só


Elkészítés:
A tésztát elõzõ este begyúrjuk.Másnap vékonyra kinyújtjuk,kerek kiszúróval kiszúrjuk,lekvárt teszünk a közepébe,félbehajtjuk és az ujjunkkal összenyomjuk a szélét,180 fokon sütjük légkeveréssel.sütjük.Sütés után még melegen vaniliás porcukorba forgatjuk.


Az enyém ilyen lett



Folytats a blogon ... 5balkez.freeblog.hu/archives/2009/06/...

sponsored links

Keres?s