Burgonyás kelkáposzta fõzelék,köleses szójafasírttal

2010-03-12

sponsored links

Kelkáposzta fõzelék:
Hozzávalók:
  • 1 fej kelkáposzta
  • 50 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • köménymag,babérlevél,majoranna,tengeri só,pirospaprika,bors
  • 2 dl tejföl és liszt a habaráshoz
  • ecet
A vöröshagymát olajon megdinsztelem,hozzáadom a torzsájától megfosztott,csíkokra vágott kelkáposztát és felöntöm annyi vízzel,ami éppen ellepi.Kb negyed órás párolás után hozzáadom a karikára vágott burgonyát,a szeletelt fokhagymát és a fûszereket.Felöntöm megint vízzel és közepes lángon puhára fõzöm.Ezután behabarom a liszt-tejföl keverékkel,majd a végén ecettel ízesítem.

Köleses szójafasírt:
Hozzávalók:
  • 1 csomag Natura magyaros szójafasírt por
  • fél pohár köles
  • másfél pohár +3 dl víz
  • 1-2 gerezd fokhagyma
A kölest háromszoros vízben kis lángon puhára fõzöm.Közben elkeverem a fasírtport 3 dl vízzel.Ha már langyos a köles,összekeverem a fasírtmasszával és belenyomom a fokhgymát.Jól összedolgozom,majd vizes kézzel lapos pogácsákat formázok belõle és kevés olajon mindkét oldalát megsütöm.

Folytats a blogon ... mannarium.blogspot.com/2010/03/burgon...

sponsored links

Keres?s