Bruschetta minimál, némi extrával

2010-02-16

sponsored links


Hétvégén az egyik multiban olasz napokat tartottak, úgyhogy jól bevásároltam. Sonkák, sajtok, paradicsomos készítmények, tenger gyümölcsei. Itthon aztán sokat gondolkodtam, hogy mit is kéne készítenem ebbõl a sok finomságból. Végül úgy döntöttem, hogy Valentin nap alkalmából meglepem a páromat valami jó kis elõétellel. Egybõl a bruschetta jutott eszembe, bár friss bazsalikom nem volt itthon. Aztán bevillant, hogy apa húsimádó, úgyhogy a bruschetta mellé még összedobtam egy mozzarellás, sonkás, ruccolás ?salátát?.



Hozzávalók
3 nagy szem paradicsom
1 tk szárított bazsalikom
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 vékony szelet pármai sonka
30 dkg bivaly mozzarella
olívaolaj
1 gerezd fokhagyma a pirítósok bedörzsöléséhez
4 szelet pirítós


Elkészítés
A paradicsomokat megmosom, apró kockákra vágom, egy tálba teszem, majd picit megsózom és megszórom a szárított bazsalikommal. A fokhagymagerezdeket megpucolom és fokhagymanyomón átnyomva a paradicsomokhoz adom. Kevés olívaolajjal meglocsolom, és az egészet jól összekeverem. Hûtõben 1 órát állni hagyom. (Tálalásnál meg lehet szórni kevés parmezánnal, illetve tehetõ még bele petrezselyem és vöröshagyma is.) A még meleg pirítósokat enyhén bedörzsölöm fokhagymával, olívaolajat csepegtetek rá (ne ázzon át a kenyér), majd egy teáskanál segítségével megpakolom a paradicsomos raguval.
Felszeletelem a bivaly mozzarellát, majd elosztva két tányér aljára helyezem a szeleteket. Erre kézzel tépkedek pármai sonkát, majd ráhalmozok 8-10 szál ruccolát, és meglocsolom pár csepp olívaolajjal.


Folytats a blogon ... pillanyufoz.blogspot.com/2010/02/brus...

sponsored links

Keres?s