Brokkolis-sonkás tészta

2009-12-14

sponsored links

Még soha nem sütöttem-fõztem mikrohullámú sütõben, valahogy idegenkedek tõle. Az ember nem látja, mi folyik ott bent, nem tevékeny részese az étel elkészítésnek és ezzel eltûnik az alkotás öröme. A mikrohullám emberi szervezetre gyakorolt negatív hatásairól már nem is beszélve!
Csak melegíteni szoktam benne, bár káros hatásai miatt ezt is megpróbálom mérsékelni. Az igazat megvallva nehezen tudok elszakadni tõle, nem könnyû a már megszokott kényelmes dolgokat feladni. Egyszer biztosan megválok tõle. Ha elromlik, nem fogok újat venni. Ezt már elterveztem.
Ez a recept eredetileg mikrohullámú sütõre íródott, de én ? a természetesség híveként - a hagyományos módon készítettem el.

Hozzávalók:
30 dkg mélyhûtött brokkoli
1 vöröshagyma
diónyi vaj vagy margarin (én olajat használtam)
20 dkg fõtt sonka
2 tojás
5 dl tej
20 dkg csiga- vagy kiscsõtészta
10 dkg reszelt sajt
só, õrölt bors

A brokkolit vízgõz felett puhára pároltam. A tésztát lobogó forró vízben kifõztem, majd leszûrtem.
A megtisztított hagymát felaprítottam és az olajon üvegesre pároltam. Hozzáadtam a kis kockákra vágott sonkát és még 2-3 percig együtt sütöttem.
A tojást összekevertem a tejjel, beleforgattam a fõtt tésztát, majd az egészet a hagymás sonkára öntöttem. Belekevertem a brokkolit is, majd a keveréket tûzálló tálba öntöttem.
Megszórtam sajttal a tetejét és 180 fokos sütõben 1 óráig sütöttem. Addig kell sütni, amíg a tojás teljesen meg nem szilárdul.

A Magyar Konyha receptje alapján (III.évf. 11.szám)


Folytats a blogon ... izkaravan.blogspot.com/2009/12/brokko...

sponsored links

Keres?s