Brokkolikrémleves

2008-11-16

sponsored links

Tegnap a piacon megpillantottam egy ládácskányi brokkolit. Az volt a furcsa benne, hogy nem hatalmas fejek voltak, hanem csak egy-egy száron kis bokréták. Lehet, hogy nem átallottak feltrancsírozni brokkolikirálynõt? Sosem fogom megtudni. Viszont annyira megtetszett, pláne, hogy így nem kellett egyszerre megvenni, csak annyit, amennyi elfogy, rögtön tudtam, hogy ebbõl most leves lesz.

Brokkoli
baranyamagazin.hu

Hozzávalók:
(4 csésze leveshez)

30 dkg brokkoli (75 kcal)
1 liter húsleves (1 leveskocka) (30 kcal)
1 mokkáskanál só
1,5 teáskanál liszt (1,5 dkg = 52 kcal)
2 dl fõzõtejszín (420 kcal)
bors
fehérbors

levesgyöngy és/vagy reszelt sajt (nekem reszelt sajt) betétnek

 

Elkészítés:

A brokkolit rózsákra szedve (szárastul) megfõztem a leveskockával ízesített vízben, majd botmixer segítségével elturmixoltam. Aztán besûrítettem egy evõkanál liszttel, párat még rotyogtattam rajta a tûzön, végül hozzáöntöttem a tejszínt, kicsit utánasóztam, és õrölt fekete-és fehérborssal ízesítettem. A fûszerrel nem szoktam spórolni, jót tesz neki, ha egy kicsit borsosan csípõs.

Brokkolikrémleves
A kép egy kicsit csalás, egy korábbi alkotás van rajta, akkor tejszín nélkül készült, krumplival sûrítve. De tejszínnel sokkal jobb.

Elkészítési idõ: kb. 30 perc

Energiatartalom adagonként, levesbetét nélkül: kb. 145 kcal (összesen: 577 kcal). Még egy deka sajtttal is belefér a 200 kalóriába.


Folytats a blogon ... katakonyha.freeblog.hu/archives/2008/...

sponsored links

Keres?s