Brokkolifõzelék

2009-07-21

sponsored links

Tanulom a fõzeléktudományt...

Mert fõzeléket készíteni sok mindenbõl lehet, mégis oly kevés mindenbõl szoktunk...
Így van vagy nem így van? :)

Vettem még valamelyik nap egy brokkolit, hogy majd megpárolom aztán megeszem natúr, de nem annyira csábított, így tologattam ide-oda a hûtõben... Viszont ennek eredményeképpen elkezdett "izzadni a csomagolás alatt :D, úgyhogy ideje volt felhasználni...

Ez kerekedett belõle:

Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
2 nagyobb szem burgonya (kb. 30 dkg)
tengeri só
õrölt szerecsendió
õrölt fehér bors
1 dl bio rizstejszín

Elkészítés:
A brokkolit megmosom, rózsákra szedem. A burgonyát megpucolom, kis kockákra vágom. Egy edénybe teszem mindkettõ zöldséget és felengedem annyi vizzel ami ellepi. Sózom, majd fedõ alatt puhára fõzöm. Amikor kész kimerem a zöldséget, hagyom kicsit hûlni. Amikor langyosra hûlt, turmixgépbe teszem (ezt kétrészletben csináltam) és kevés fõzõlével elturmixolom...
Az állaga a fõzõvízzel szabályozható.
Aztán átöntöm egy edénybe (nem abba amiben fõtt, mert abban nekem bõven maradt fõzõlé), fûszerem és hozzáöntöm az 1 dl rizstejszínt, jól összeforralom. Készen van.

Ha azt írom nagyon finom, elhiszitek? :)

Folytats a blogon ... harmoniakonyha.blogspot.com/2009/07/b...

sponsored links

Keres?s