Brokkoli krém leves

2008-09-21

sponsored links

Már a címnél elakadtam... vajon brokkolikrém leves, vagy brokkoli krémleves, vagy netán brokkoli krém leves? Na mindegy...

 

Tekintettel a korán beköszöntött késõ õszre, vágytam valami jó meleg, sûrû folyadékra... mivel fagyasztott brokkoliból jól álltunk itthon, kézenfekvõnek tûnt a választás.

Eleve nem számítottam túl lelkes fogadtatásra, férj a spenóton kívül aligha ismer fel bármi zöld színû zöldséget, de a remény hal meg utoljára jeligére tettem egy próbát.

 

Hozzávalók

- fagyasztott (vagy friss, természetesen) brokkoli

- krumpli

- erõleves (kocka, vagy maradék húsleves)

- tejszín

- tej

- vaj

- só, bors 

 

Elkészítés:

- a krumplit kis kockákra vágom, és vajon elkezdem párolni

- a brokkolit - amenyire a türelmem engedi - kis rózsákra szedem, és hozzádobom a  krumplihoz (nyilván a brokkoli elõbb puhára fõ, úgyhogy a krumplit _igazán_ apró kockákra kell vágni)

- sóval, fehérborssal fûszerezem

- egy kis erõlevest adok hozzá

- lassú tûzön úgy negyedóra után (a krumpli eddigre már olyan márványos) felöntöm a tejszínnel és a tejjel (kb kétharmad-egyharmad arányban)

- amikor puhára fõtt teljesen, botmixerrel teljesen simára turmixolom.

És olyan szép, amikor tálalás elõtt tejszínbõl mintát rajzolok rá :)

 

 


Folytats a blogon ... mitfozzek.freeblog.hu/archives/2008/0...

sponsored links

Keres?s