Brasil pizzát készít

2009-06-28

sponsored links

Brasil néhány napja nálunk állomásozik, ami többek között azzal jár, hogy jelentõs mértékben fogy a kaja és a sörkészletünk :-) Ráadásul állandóan jár a szája hogy mennyire király pizzatésztát tud készíteni, úgyhogy a szaván fogtam (mondjuk Brasil mióta lediplomázott mindenhez ért). Ketten aszisztáltunk hozzá, de amikor végre elkészült, akkor nagyon finom lett, bár hagyományos pizzafeltét helyett közkívánatra fokhagymás tejföl, sonka, és lilahagyma került rá, szóval tulajdonképpen töki pompos lett belõle pizza alapon, ezért csak a tészta receptjét teszem most közzé (a receptben található mértékmeghatározásokat parázs vita elõzte meg, mivel Brasil szerint sokkal érthetõbb, ha az edény ûrtartalmára utalunk, nem pedig dkg-ra adjuk meg a liszt mennyiségét, ezt döntsétek el Ti. Ez egyébként valószínûleg onnan ered nála, hogy a fél literes söröskorsóban szokta kimérni a lisztet. A végsõ tanúság pedig: továbbra is ragaszkodom egyeduralmamhoz a konyhában, mert Brasilt nem lehet kibírni, ha fõz:-))
________________________________
Hozzávalók:
finom liszt,
szárított élesztõ,
víz,
só,
1 tk. olivaolaj,
vaj a tepsi kikenéséhez.
Egy fél literes ûrtartalmú edénybe lisztet tesz Brasil, a liszthez nagyjából 2,5, dl. vizet ad, egy teáskanál olajat, meg egy zacskó szárított élesztõt, és ezután a masszát kézzel addig gyúrja, amíg egységes nem lesz, és elválik az edény falától. Ezt követõen fél órát pihenteti, majd kivajazott (ez lényeges, Brasil esküszik rá, hogy ettõl lesz ropogós a tészta alja, és tényleg) tepsibe teszi, és légkeverés mellett 150-160 fokon 25-30 percig süti.

Folytats a blogon ... safranysarkany.blogspot.com/2009/06/b...

sponsored links

Keres?s