Bonbon marcipánnal töltve

2009-04-28

sponsored links

Bevallom, mióta elõször olvastam arról, hogy hogyan lehet marcipánt gyártani otthon (na és persze megosztottam a párommal is eme felfedezést), azóta kacérkodom a gondolattal (és a párommal is sûrûn emlegeti), hogy meg kéne csinálni.

Sikerült beszerezni szilikonos jégkockatartókat, így tegnap elkészítettem a marcipánmasszát és a bonbonokat is.

Házi marcipánmassza: 20 dkg õrölt mandula, 20 dkg porcukor, 4-5 szem keserûmandula (vagy egy fél üvegecske aroma). A mandulát és a porcukor felét összekeverni az aromával együtt. A maradék porcukorból és 0,5 dl vízbõl szirupot fõzni, majd mikor kissé kihûlt, hozzákeveri a cukros mandulához és jól összegyúrni. A végén kapunk egy kb. 42-43 dkg-s masszát.

Tetszik az állaga mert jól formázható, kb. mint a gyurma, így könnyû volt belehelyezni a bonbonos formákba is.

  

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... chezchristine.blog.hu/2009/04/28/bonb...

sponsored links

Keres?s