Bolyi túrós sósan

2009-06-07

sponsored links

UPDATE: A második tepsivel nem sikerült, lisztes maradt az alja, így csak saját felelõsségre ajánlom a recept kipróbálását. Felteszem a cukor hiánya miatt van, ami nem tud megolvadni hõ hatására, mert nincs ott. Ugye. Ki kell kísérleteznem a jó receptet. Csak idõ kérdése.  

A bolyi túrós vagy más néven a lusta ember rétese édes változatát mindenfelé fel lehet lelni a neten. De mivel a cukor nem egészséges, és nem is olcsó, érdemes kipróbálni ezt a sós verziót. Ugyanolyan pofonegyszerû, mint az édes, csak még olcsóbb.

Egy közepes méretû tepsit vastagon kikenünk vajjal vagy margarinnal. 25 dkg réteslisztet összekeverünk egy kis sóval, borssal, fél csomag (egy teáskanál) sütõporral. Ennek körülbelül a felét leszórjuk a kikent tepsi aljára. Fél kiló túrót összekeverünk sóval, borssal, apróra vágott kaporral, és a lisztre szórjuk. Erre jön rá a lisztes keverék másik fele. Végül 2 tojás és 2-3dl tej (én 2 dl tejet 1 dl vizet használok) keverékét kanalazzuk rá az egészre, hogy mindenhova jusson. Ha kanalazás közben látjuk, hogy nem lesz elég a folyadék, mert vannak még lisztes foltok, akkor szaporítsuk egy kis tejjel vagy vizzel. Utolsó lépésként egy darab (5 dkg?) vajat vagy margarint daraboljunk az egésznek tetejére.
Ha ezzel is megvagyunk, hagyjuk állni fél óráig a sütit, hogy a folyadéknak legyen ideje átjárni, majd süssük meg. Lehet tûpróbázni.

 


Folytats a blogon ... fozzunkurommel.freeblog.hu/archives/2...

sponsored links

Keres?s