Bodza

2009-05-27

sponsored links

Bodzából több dolgot is készítettem, de ezek közül kettõ lett a szívem csücske. Az elsõ, a palacsintatésztában sült bodzavirág. Készítünk hozzá egy sûrûbb tésztát, és abba mártogatjuk a virágokat a száruknál fogva, majd forró olajban kisütjük. A második a bodzaital. Egy fazekat megtöltünk vízzel, majd beleteszünk néhány virágot és pár citromot felkarikázva. Folyékony édesítõvel és citrompótlóval ízesítjük. Két nap elteltével leszûrjük, majd üvegekbe töltjük. Jól lehûtve fogyasztjuk.
 

 

 

 

 

palacsintatésztában sült bodzavirág

 

 

 

 

 

 

bodzaital

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... fozes.blog.hu/2009/05/27/bodza_6

sponsored links

Keres?s