Behajtani tilos! 3. rész - Narancsos hal

2009-06-11

sponsored links

A mélyhûtõmbõl kikerült az utolsó adag zöldbab is. De sanyarú sorsra jutott, mert ebben az ételben csak kísérõ szerepet kapott a domináns hal és narancs mellett. Szomorú helyzetét enyhítendõ brokkolit tettem még mellé és így tökéletes kísérõi lettek ennek a nem szokványos halételnek.

Hozzávalók:
fejenként 25 dkg (tengeri) halfilé
bors
õrölt gyömbér
1 narancs

olívaolaj
5+2 dkg vaj
2 dl narancslé
1 evõkanál dijoni magos mustár
1 citrom (vagy lime)

köretnek zöldbab, brokkoli (fagyasztott is lehet)

A körettel indítottam. A brokkolit rózsáira szedtem, majd külön lábasban vízgõz felett megpároltam a brokkolit és a fagyott zöldbabot is.
Amíg a zöldségek puhultak, a halakat befûszereztem durvára õrölt borssal, õrölt gyömbérrel, reszelt narancshéjjal és sóval. Megcsorgattam olívaolajjal, majd pár órára a hûtõbe raktam.
Egy nagy serpenyõben felhevítettem 1 evõkanál (2 dkg) vajat, (én hozzáadtam egy kevés olajat is) és a pihentetett halszeletek mindkét oldalát pirosra sütöttem. Amikor a halszeletek elkészültek, egy pár karika citromot és narancsot is átsütöttem a serpenyõben.
A sütés után megmaradt zsiradékhoz hozzáöntöttem a narancslevet és hozzáadtam a mustárt is. Kevéske õrölt gyömbérrel és õrölt borssal fûszereztem, majd összeforraltam.
Kis darabokban belemorzsoltam a maradék (5 dkg) hideg vajat, majd ezzel is felforraltam. A halszeleteket tányérra rendeztem, megcsorgattam a szósszal, tetejüket narancs és citrom karikákkal díszítettem. Köretnek párolt zöldbabot és brokkolit kínáltam.


Folytats a blogon ... izkaravan.blogspot.com/2009/06/behajt...

sponsored links

Keres?s