Behajtani tilos! 1. rész - Lecsós csirkemáj

2009-05-07

sponsored links

A mélyhûtõmbe az ételek inkább befelé vándorolnak, kifelé kevésbé. Mivel most már mindenképpen le kell engednem a hûtõt, így ?kitettem? a Behajtani tilos! táblát és feldolgozom az ott talált alapanyagokat.
Ma 35 dkg csirkemájat vettem elõ és lecsós csirkemájat készítettem joghurtos tésztával.

Hozzávalók:
35 dkg csirkemáj
1 kis fej hagyma
60 dkg zöldpaprika
30 dkg paradicsom
15 dkg tészta
1 pohár joghurt (minél sûrûbb, krémesebb fajta, pl. Danone Activia)
olaj
só, cukor
a díszítéshez petrezselyem

A hagymát megpucoltam, apróra vágtam és kevés olajon megfonnyasztottam. A paradicsomot kicsumáztam és nagyobb darabokra vágtam, majd hozzáadtam a hagymához. A keveréket a paradicsom széteséséig fõztem.
A paprikákat karikákra vágtam és a hagymás paradicsomhoz adtam, majd fedõ alatt addig fõztem, míg minden hozzávaló puha nem lett (kb. 20 perc).
Amíg a lecsó készült, sós vízben kifõztem a tésztát. Leszûrtem, hideg vízzel leöblítettem, kicsit hagytam megszáradni.
Amikor a lecsó elkészült, hozzáadtam a darabokra vágott csirkemájat és még kb. 10 percet fõztem. Kevés cukorral és sóval ízesítettem. A kihûlt és lecsepegtetett tésztához hozzákevertem a joghurtot.
A májat kevés petrezselyemmel megszórtam és a tésztával tálaltam.


Folytats a blogon ... izkaravan.blogspot.com/2009/05/behajt...

sponsored links

Keres?s